TV-programma Theaterkids

In het  tweede seizoen van de succesvolle RTL Telekids-serie Theaterkids ontdekken kinderen de bijzondere wereld van theater en entertainment. Presentatrice Keet! gaat vanaf zaterdag 29 oktober 2016 samen met nieuwsgierige kinderen op onderzoek uit achter de schermen van verschillende theatervoorstellingen.

Theaterkids is een programma die het hele theaterplaatje laat zien, waardoor kinderen meer te weten te komen over theatervoorstellingen. 

Veel aspecten van het theatervak komen aan bod

De kinderen in de uitzending worden door Keet! tijdens hun zoektocht meegenomen in alle facetten van theater. Ze volgen de kinderacteurs van de voorstellingen Pinokkio en Snorro , ze komen erachter hoe je een grappige acteur wordt bij Buurman & Buurman en ze ontdekken wat de rol is van een orkest bij de muziekvoorstelling De Pindakaasprins. Ook staat er elke aflevering een vraag centraal. 

  • Robin stelt  aan astronaut André Kuipers de vraag hoe je ‘de ruimte naar het theater brengt’ bij zijn theatervoorstelling André het Astronautje
  • Olivia onderzoekt bij Roodkapje De Musical hoe je als acteur wordt omgetoverd tot wolf
  • Nikki ontdekt bij familiemusical Brandweerman Sam LIVE wat een choreograaf precies doet

Ook volgt Keet! een dag uit het leven van de jonge kinderacteur Julio, die Fletcher speelt in de succesmusical The Bodyguard. Van het moment van aankomst in het theater tot ver na de voorstelling trekt Keet! met Julio op.

Dit seizoen worden  studenten van de Nederlandse musical academie van Rijn IJssel elke week gevolgd bij het maken van hun voorstelling ‘Lang geleden’. Met deze educatieve musical toeren de studenten langs scholen door het hele land.

Wilt u ook een samenwerking aan gaan binnen het programma?
Neem dan contact op via email: Theaterkids@VanHoorne.com

Theaterkids
Theaterkids
Theaterkids
Theaterkids
Theaterkids
Theaterkids