Fien & Teun

Fien en Teun, twee vrolijke boerenkinderen, ontdekken al spelenderwijs het Hollandse landleven op de boerderij in het dorpje Molenwaard. Hier beleven ze de leukste avonturen met hun dierenvriendjes Sebastiaan het varken, Rosa de koe, Pim de hond en schaapjes Mike & Molly. Op de boerderij leren het boertje en boerinnetje van alles over het verzorgen van dieren, de natuur en de herkomst van voedsel. Fien en Teun zijn te zien op Van Hoorne KIDS TV, maar ook het gezicht van Avonturenboerderij Molenwaard en Vakantiepark Molenwaard in Zuid-Holland.

Van Hoorne Entertainment is merkeigenaar van Fien & Teun. 

Ontmoet Fien & Teun

Fien (6 jaar) is de ‘moederlijke’ grote zus die haar broertje Teun (4 jaar) alles vertelt wat ze op school leert. Ze is dol op koken, liedjes zingen en zorgt met alle liefde voor haar dierenvriendjes. Teun is een creatieve avonturier die zelf graag op onderzoek uitgaat om nieuwe dingen te ontdekken. Hij is soms een beetje ondeugend en vindt het vooral heel leuk om in de moestuin te spelen, waar hij de plantjes verzorgt.

Kernwaarden
  • Doelgroep: 2 tot 6 jaar
  • Hollands landleven
  • Avontuurlijk, vrolijk en kleurrijk
  • Oorsprong, traditie en sentiment
  • Spelen, leren en ontdekken
TV-serie Fien & Teun

Waar de tv-serie ‘Fien & Teun’ jaarlijks bijna 3 miljoen views bij RTL Telekids op de reguliere zender van RTL 8 had, bereikt het programma nu miljoenen jonge kinderen via onder andere het Telekids-themakanaal én het YouTube-kanaal Van Hoorne KIDS TV. Inmiddels kent ‘Fien & Teun’ al 65 verschillende afleveringen, waarbij het boertje en boerinnetje elke aflevering eindigen met een vrolijk meezingliedje over het desbetreffende thema.

Avonturenboerderij Molenwaard

Bij Avonturenboerderij Molenwaard beleven families met jonge kinderen het échte Hollandse landleven: van koe melken, tractor rijden en bootje varen tot vogels spotten, fruitkistjes besturen, ponyrijden en verdwalen in het wilgendoolhof. Alles in het thema van Fien en Teun! Samen met het boertje en boerinnetje, en natuurlijk hun (groot)ouders, behalen de kinderen door de educatieve activiteiten hun boerderijdiploma en kunnen ze genieten van de vele vrolijke parkshows.

Avonturenboerderij Molenwaard opende zijn deuren op 28 maart 2018 in Groot-Ammers, Zuid-Holland. Jaarlijks ontvangt het themapark zo’n 200.000 bezoekers. Bovendien is de Avonturenboerderij winnaar van het Leukste Uitje van Zuid-Holland 2019, 2020 én 2021, gekozen door het Land van ANWB.  

Vakantiepark Molenwaard

Vanaf eind mei 2021 is slapen als een écht boertje of boerinnetje, net als Fien en Teun, mogelijk in één van de knusse Fien & Teun Boerderijtjes op Vakantiepark Molenwaard. Families met (jonge) kinderen ervaren de échte Hollandse poldergastvrijheid, midden in het Groene Hart. Met hun Polderpaspoort gaan de kinderen, met Fien en Teun, in hun huisje, op het park en in de omgeving op een spannende ontdekkingstocht: onbeperkt bezoek aan Avonturenboerderij Molenwaard, varen langs de molens van UNESCO Werelderfgoed Kinderdijk, in de moestuin meehelpen, met een échte boer op pad en vele andere leuke activiteiten.

Meer Fien & Teun

In seizoen 2017-2018 stonden Fien en Teun voor het eerst in de Nederlandse theaters met hun eigen familievoorstelling ‘Feest op de Boerderij’ voor ruim 125.000 bezoekers. Ook hebben het boertje en boerinnetje al meer dan 3 miljoen streams op Spotify én een zeer uitgebreide Fien & Teun-merchandiselijn.

Joint promotion of licentie?

VHE biedt verschillende commerciële mogelijkheden rondom het eigen merk Fien & Teun. Zo kunt u uw product promoten met de kinderkarakters Fien en Teun of juist een (nieuw) product ontwikkelen met bestaande naamsbekendheid en alsmaar groeiende populariteit onder jonge kinderen.  

Wilt u meer informatie ontvangen of de commerciële opties met ons bespreken? Neem dan contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Jelle Peltzer         E-mail: Jelle@VanHoorne.com

Nieuwsgierig naar al het nieuws over Fien & Teun? Lees hier alle (pers)berichten!