Burgers' Zoo

Al jaren organiseert Koninklijke Burgers’ Zoo elke vakantieperiode een avontuurlijk en verrassend evenement dat aansluit bij de diverse leefwerelden in de Arnhemse dierentuin. In 2016 ontving Van Hoorne Entertainment (VHE) de opdracht voor een vernieuwend edutainment project voor het park. In nauwe samenspraak met Burgers’ Zoo ontwikkelde het productiebedrijf de blacklight musical ‘Deep Ocean Monsters’, met het leergierige meisje Zoë in de hoofdrol. Een succesvol eerste project, waarbij de complete beleving van de dieren en natuur in Burgers’ Zoo voor de bezoekers werd versterkt. En al gauw volgden de volgende opdrachten...

Zoë & Silos: De Musicals

Waar Zoë in 2016 nog solo optrad in de allereerste Burgers’ Zoo musical ‘Deep Ocean Monsters’, ging het avontuur een jaar later met Silos (stagiair dierenverzorging) verder in meerdere spetterende voorstellingen vol muziek, humor en bijzondere dieren. Alle Zoë & Silos-musicals zijn geproduceerd door VHE.

Deep Ocean Monsters (2016)

Tijdens een dagje uit met haar moeder in de Arnhemse dierentuin raakt de jonge Zoë gefascineerd door de spetterende onderwaterwereld van Burgers’ Ocean, waar bezoekers een droge duik maken in een tropisch koraalrif van acht miljoen liter water. Zoë weet het zeker: later, als ze groot is, wordt ze dierenverzorger in de Ocean. Maar, dan moet ze wel alles weten over vissen. Als ze thuiskomt, val ze al snel in slaap met het boek over diepzeemonsters in haar hand. Kon Zoë maar met de vissen praten, dan kon zij ze alles zelf vragen!

Deep Ocean Monsters was in de zomer van 2016 te zien in het blacklight theater in Burgers’ Zoo.

De Mangrove Musical (2017)

Tijdens haar bezoek aan Burgers’ Zoo verwondert Zoë zich over de kleurrijke omgeving van Burgers’ Mangrove, waar bezoekers worden ondergedompeld in de bijzondere en kwetsbare ‘kraamkamer van de oceaan’. Haar vriend Silos is in het Zuid-Amerikaanse Belize, waar hij zijn vader bezoekt die werkzaam is als ranger in de plaatselijke mangrove. Zoë droomt ervan om, net als Silos, de mangrove te bezoeken. Na een lang videogesprek met Silos valt Zoë in slaap en komt zij in haar dromen terecht in de wereld die Silos zo dierbaar is.

Zoë & Silos - De Mangrove Musical was in de zomer van 2017 te zien in het blacklight theater in Burgers’ Zoo.

De Desert Musical (2018)

De zon schittert hoog aan de hemel, boven de lichtgevende zandduinen en ruige rotsen van de uitgestrekte Mojave-woestijn in Arizona. Het lijkt wel een droom... Het is op deze bijzondere plek dat Zoë en Silos elkaar weer ontmoeten. Wat hebben ze elkaar gemist! Tijdens hun wandeling komen een halsbandpekari tegen. Na een heftige en zeldzame regenbui is hij zijn familie kwijtgeraakt. Zoë en Silos besluiten hem te helpen. Maar hoe vinden ze zo snel de groep pekari’s terug in de grote woestijn? En, zijn ze wel veilig voor de lynxen en poema’s die op de loer liggen?

KIJK DE DESERT MUSICAL ONLINE

De Bush Musical (2019)

Zoë en Silos ontmoeten elkaar opnieuw, in het tropische regenwoud. Bij toeval ontdekken ze een verdrietige kroonduif die haar ei kwijt is geraakt. Ze zat te broeden op haar nest in een boom, toen na aan een brommend geluid plotseling de hele boom omviel... Sindsdien is haar nest met het ei bedolven onder de takken. Lukt het Zoë en Silos om het ei op tijd terug te vinden, met wat extra hulp van de dieren uit de jungle?

KIJK DE BUSH MUSICAL ONLINE

Het verhaal gaat verder in 2022...