Overzicht
12 oktober 2023

Eerste Fien & Teun themapark in China geopend!

Op donderdag 12 oktober is er een nieuwe mijlpaal voor kindermerk Fien & Teun bereikt; het eerste Fien & Teun themapark in China is geopend. Het park, gelegen in Wenzhou (provincie Zhejiang) nodigt Chinese kinderen en hun ouders uit om te "Leren door Spelen" in de natuur en sluit aan bij het nationale beleid voor kindvriendelijke steden (Child Friendly Cities Policy). Deze unieke toeristenattractie is geïnspireerd op Avonturenboerderij Molenwaard, het in Zuid-Holland gelegen themapark waar de verhalen van Fien & Teun tot leven komen. De Grand Opening werd bijgewoond door Vice Consul-Generaal van Nederland in Shanghai, Sachi Claringbould.

Wenzhou FIEN & TEUN Forest Farm
Wenzhou FIEN & TEUN Forest Farm is een boerderij te midden van een bebost gebied waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen in de natuur en kennis kunnen maken met Fien en Teun en alle dieren van de boerderij. Door middel van educatieve programma’s leren de bezoekers meer over dieren, de natuur en de oorsprong van voedsel. Het park wordt gekenmerkt door vele Fien & Teun live-shows, talloze herkenbare attracties die te herleiden zijn naar de boeken en heeft bovendien een eigen strand compleet met faciliteiten voor zomerse waterpret. Zhejiang Seaven Parks heeft een licentie verkregen voor het park en is tevens verantwoordelijk voor de operatie en exploitatie van Wenzhou FIEN & TEUN Forest Farm.

Fien & Teun
Fien & Teun is een Nederlands kindermerk onder de paraplu van Van Hoorne Studios, een toonaangevend Nederlands bedrijf op het gebied van familie-entertainment. In de afgelopen tien jaar is Fien & Teun uitgegroeid tot een bekend merk in Nederland, met 85% naamsbekendheid onder kinderen tussen 3 en 7 jaar. Er zijn theatervoorstellingen, televisieseries, bioscoopfilms, muziek, merchandise en bekroonde themaparken ontwikkeld rondom de meest geliefde kinderpersonages van Nederland.

Educatie
Fien en Teun zijn twee vrolijke boerenkinderen die spelenderwijs het leven op het platteland ontdekken. Tijdens hun avonturen op de boerderij leren ze op een speelse en leuke manier meer over de natuur, de herkomst van voedsel, dierenverzorging en duurzaamheid. Hun low-tech omgeving biedt een belangrijk contrast met het stadsleven van vandaag; het inspireert buitenactiviteiten en prikkelt de nieuwsgierigheid naar oorsprong: hoe groeit een tomaat en waar komt melk vandaan? 

Fien & Teun in China
Sinds 2020 wordt Fien & Teun in China gerepresenteerd en geëxploiteerd door Moonvis; een brandmanagement bedrijf dat actief is op het gebied van IP-licenties en merklokalisatie. Samen met gewaardeerde Chinese partners heeft Moonvis de karakters Fien en Teun zowel online als offline in China geïntroduceerd. Er zijn diverse boekpublicaties, Chinese gesproken afleveringen van de tv-serie, evenementen, online aanwezigheid via een eigen WeChat Mini-Programma en de ontwikkeling van themaparken gerealiseerd, waardoor Fien & Teun meer zichtbaar en toegankelijk zijn geworden voor kinderen en hun ouders in China.