Overzicht
6 februari 2023

Fien & Teun zijn terug met een nieuw bioscoopavontuur!

Fien en Teun, bekend van onder meer TV, theater, Avonturenboerderij Molenwaard en Vakantiepark Molenwaard, zijn na het grote succes van hun allereerste bioscoopfilm in 2021 terug op het witte doek. Op zondag 5 februari 2023 ging hun gloednieuwe film ‘Fien & Teun Gaan Kamperen’ in première bij Kinepolis in Dordrecht en was de film in diverse kleuterbioscopen te zien. Deze start bleek een groot succes; het leidde tot veel enthousiaste reacties en bracht op één dag al vele bezoekers naar de bioscoop. Vanaf woensdag 8 februari is de film te zien in 121 bioscopen door heel het land.

 

Het verhaal van Fien & Teun Gaan Kamperen
Fien & Teun Gaan Kamperen vertelt een nieuw verhaal over het populaire boertje en boerinnetje. Wanneer de twee de hooizolder opruimen vinden ze een échte kampeertent en mogen ze van mama en papa kamperen in de natuur. Met volle rugzakken, een picknickmand en flink wat kriebels in hun buik gaan het boertje en boerinnetje op pad. Onderweg leren Fien en Teun al snel nieuwe dierenvriendjes kennen. Alleen een tent opzetten blijkt nog helemaal niet zo makkelijk. En dan beginnen hun vrienden van thuis ook om aandacht te vragen! Maar ja, boerderijdieren kunnen nu eenmaal niet kamperen… of toch wel?

 

Over Fien & Teun
Fien & Teun is, door de inzet van Van Hoorne Studios, de laatste jaren uitgegroeid tot een populair kindermerk dat niet meer weg te denken is uit vele Nederlandse huiskamers. Fien en Teun zijn twee vrolijke boerenkinderen die spelenderwijs het Hollandse landleven ontdekken. Op de boerderij beleven ze de leukste avonturen met hun vriendjes en leren ze van alles over het verzorgen van dieren, de natuur en de herkomst van voedsel.

 

Sinds 2014 zijn het boertje en boerinnetje te zien bij RTL. Inmiddels hebben ze al 5 jaar hun eigen themapark, Avonturenboerderij Molenwaard, en hebben zij sinds 2021 ook een eigen vakantiepark, Vakantiepark Molenwaard. Daarnaast waren de twee al diverse keren te zien in het theater met een eigen show en is er een breed merchandise assortiment ontwikkeld.

 

De Fien & Teun Film
‘Fien & Teun Gaan Kamperen’ is geproduceerd door Van Hoorne Studios in coproductie met het Vlaamse Montana Media. De film is geregisseerd door Matthias Temmermans, die ook de eerste Fien & Teun film ‘Fien & Teun – Het Grote Dierenfeest’ regisseerde. De distributie is in handen van Dutch Filmworks.

 

Fien & Teun Gaan Kamperen is in bioscopen door heel het land te zien vanaf 8 februari, maar bioscoopkaarten zijn nu al te koop!