Overzicht
9 oktober 2023

Rapunzel De Musical betovert het publiek tijdens de première!

Op zaterdag 7 oktober 2023 wist de nieuwste voorstelling van Van Hoorne Studios, Rapunzel De Musical, het publiek te betoveren tijdens een uitverkochte premièrevoorstelling. In Theater De Stoep keek iedereen ademloos naar het verhaal van Rapunzel, een mooie, nieuwsgierige prinses met prachtige lange, magische haren die alleen kunnen worden geknipt met een gouden schaar.

Het publiek kon zich laten verrassen door een nieuwe vertolking van het eeuwenoude sprookjesverhaal. Zoals gewend, geeft Van Hoorne Studios, in al hun sprookjesvoorstellingen een leuke twist aan het verhaal door humor toe te voegen. Dat samen met de prachtige liedjes en het schitterde decor, maakt de sprookjesmusicals van de producent al jarenlang publiekstrekkers waarmee ze ook al vele prijzen hebben gewonnen, waaronder de Musical Award voor Beste Familiemusical.

In Rapunzel De Musical volgt het publiek het verhaal van een prinses wiens haren door een betovering alleen kunnen worden geknipt met een gouden schaar. Terwijl rapunzel met haar moeder, de koningin, het hele land doorreist op zoek naar een kapper die in het bezit is van die ene gouden schaar, ontmoet ze kappersknecht Tobias. Hij is op slag verliefd op Rapunzel. Maar ook de molenaarszoon blijkt een oogje te hebben op Rapunzel en hij ontvoert haar en sluit haar op. Zou het Tobias lukken om Rapunzel te bevrijden? En komen haar lange haren dan misschien toch nog van pas?

Tijdens de premièrevoorstelling genoot het publiek van de flinke dosis humor, betoverende liedjes, prachtige meerstemmigheid en vooral het schitterende decor was spraakmakend. Na afloop van de premièrevoorstelling kreeg de cast een staande ovatie en mochten alle kinderen op het podium komen om samen met hen op de foto te gaan.

Met de première achter de rug, kijkt de gehele cast uit om verder het land door te reizen en de voorstelling te laten zien aan een groot publiek door heel Nederland. Rapunzel De Musical is tot en met 23 juni 2024 te zien in grote theaters door heel Nederland. Kaarten voor de voorstelling zijn te koop via Van Hoorne