Overzicht
23 augustus 2022

Repetities Assepoester De Musical gestart

In de Van Hoorne Studio’s zijn vandaag de repetities voor de nieuwe sprookjesvoorstelling ‘Assepoester De Musical’ gestart. Traditiegetrouw werd met de cast en crew een smakelijke taart aangesneden als startsein van de repetitieperiode. Met Assepoester De Musical opent Van Hoorne Studios opnieuw hun sprookjesboek en vertellen zij dit theaterseizoen een glansrijk verhaal aan kinderen en hun familie. Assepoester De Musical zal vanaf zaterdag 17 september 2022 te zien zijn in theaters door heel Nederland.

Al 15 jaar lang brengt Van Hoorne Studios de welbekende sprookjesverhalen naar het theater. Door een geheel eigen vertolking van de sprookjes weet de producent elke keer weer families te betoveren. Met ruim 125.000 bezoekers per theaterseizoen, zijn de sprookjesvoorstellingen échte publiekstrekkers. Zo werd de sprookjesmusical in 2022 zelfs bekroond met de Musical Award voor beste familiemusical. Aankomend theaterseizoen zetten zij dan ook met plezier de sprookjestraditie voort met Assepoester De Musical.

In Assepoester De Musical komt het wereldberoemde verhaal tot leven waarin een meisje door haar gemene stiefmoeder wordt uitgebuit, maar met behulp van een goede fee de kans krijgt haar eigen dromen na te jagen. Daarbij kan het publiek in deze sprookjesvoorstelling rekenen op een flinke doses humor. Zo zullen Assepoesters stiefmoeder, haar stiefzus Priscilla en stiefbroer Govert zorgen voor hilarische momenten. Samen met de betoverende liedjes, prachtige meerstemmigheid en schitterende kostuums is deze familiemusical een ware beleving voor jong, maar ook voor oud!

Het verhaal
Assepoester is een lief, charmant meisje dat opgroeit bij haar strenge stiefmoeder en droomt van een eigen leven. In huis moet zij al het werk doen en er wordt nooit eens aardig tegen haar gedaan. Aan het hof besluit Prins Victorian een bal te houden, om het meisje van zijn dromen te vinden. Alle dames uit het dorp zijn uitgenodigd, zo ook Assepoester. Maar helaas, haar stiefmoeder verbiedt Assepoester naar het bal te gaan en ze blijft in tranen alleen thuis achter. Wanneer haar tranen de grond raken, verschijnt er plots een goede fee. Na het horen van Assepoesters verhaal, twijfelt de fee geen moment en verandert ze de vodden waarin Assepoester loopt in een prachtige baljurk en geeft ze haar een paar echte, glazen muiltjes. Nu kan Assepoester toch naar het bal! Maar, de fee waarschuwt: de betovering zal klokslag twaalf uur verbreken en dan wordt alles weer zoals het was. Zou het Assepoester lukken om haar dromen waar te maken en vóór klokslag twaalf uur het hart van de Prins te veroveren?

Assepoester De Musical is van 17 september 2022 tot en met 11 juni 2023 te zien in het theater.