Overzicht
19 mei 2023

Van Hoorne Entertainment brengt de internationaal bekroonde musical Shrek naar Nederland en België!

Van Hoorne Stuidos , specialist op het gebied van familie entertainment, brengt in 2024 een Nederlandstalige versie van de hitmusical Shrek naar de Nederlandse en Belgische theaters. Dat is het bedrijf overeengekomen met ALMO en Music Theatre International (MTI), vertegenwoordigers van DreamWorks dat de eigenaar is van het populaire merk Shrek.

Shrek De Musical is gebaseerd op de populaire DreamWorks animatiefilm en werd voor het eerst naar het theater gebracht op Broadway in 2008. Daarna was de musical in vele landen te zien, waaronder in West End theaters in Londen. De musical werd genomineerd voor 8 Tony Awards, 12 Drama Desk Awards en een Grammy voor Best Musical Show album. Shrek de Musical werd door Albert Verlinde Entertainment in 2012 naar Nederland gebracht en was toen te zien in onder andere het RAI Theater.

Van Hoorne Stuidos zal het verhaal van Shrek weer op een nieuwe manier naar het theater brengen. Zo wordt deze productie een compacte versie van 90 minuten, waardoor de voorstelling gericht is op de hele familie. “Wij zijn vooral heel goed in het maken van voorstellingen voor de hele familie en met deze versie hopen we heel dicht bij ons publiek te komen. We wilden al langere tijd een voorstellingsreeks gaan maken die groter was dan onze bestaande voorstellingen en met Shrek hebben we deze lijn ingezet. We zijn ongelofelijk trots op de samenwerking en hopen dat dit het begin is van iets heel moois de komende jaren.”, aldus Michael van Hoorne, directeur van Van Hoorne Stuidos .

“Er was eens een kleine oger genaamd Shrek...” Zo begint het verhaal van een held die zich bevindt op een levensveranderende reis samen met een grappige ezel en een pittige prinses die zich verzet tegen haar redding. Voeg daar een opvliegende slechterik, een koekje met een attitude en meer dan een dozijn andere buitenbeentjes aan toe en je hebt het soort puinhoop dat vraagt om een echte held. Gelukkig is die er... en zijn naam is Shrek. Met liedjes van Jeanine Tesori en een fantastisch script van David Lindsay-Abraire, komt het Tony Award bekroonde sprookjesavontuur Shrek tot leven op het toneel. Alle geliefde personages uit de film komen erin terug en samen bewijzen ze dat het verhaal meer is dan je denkt.

Van Hoorne Stuidos is de afgelopen 20 jaar vooral in het theater te zien geweest met hun succesvolle sprookjesmusicals en voorstellingen van populaire merken als, Peppa Pig, Paw Patrol, Fien & Teun en meer! Naast het maken van theatervoorstellingen beschikt het bedrijf ook over een eigen thema- en vakantiepark. Door Shrek naar Nederland te halen, hoopt het bedrijf te voorzien in de behoefte van de ouders, opa’s en oma’s om met hun kinderen nóg mooiere en grote familievoorstellingen te bezoeken.

Shrek de Musical zal toeren door Nederland en België en in vele gevallen meerdere dagen te zien zijn in middelgrote en grote theaters. De première van de show zal plaatsvinden in het Luxor Theater in Rotterdam op zondag 20 oktober 2024.