Overzicht
16 mei 2023

Van Hoorne Entertainment wint Eventim Publieksprijs Beste Familiemusical met Assepoester De Musical!

Maandagavond 15 mei 2023 won Assepoester De Musical, een productie van Van Hoorne Studios, de Eventim Publieksprijs Beste Familiemusical tijdens het Musical Awards Gala. Dit wees een zenuwslopende stemronde uit tijdens de live-uitzending van het gala. Met 59% van de stemmen van het Nederlandse publiek werd Assepoester De Musical de grote winnaar in deze categorie.

Het is de tweede keer dat de publieksprijs voor beste familiemusical onderdeel is van het Musical Awards Gala. Met de komst van deze Musical Award wordt nu ook familiemusicals een podium geboden op het event waar jaarlijks de belangrijkste prijzen op musicalgebied worden uitgereikt. Anders dan bij de andere Musical Awards bepaalt de stem van het publiek wie de publieksprijs wint. Het is de tweede keer dat Van Hoorne Studios deze prijs wint. Vorig jaar ging de Musical Award namelijk naar hun sprookjesmusical Belle en het Beest De Musical.

“Wij zijn zo ongelofelijk blij met deze prijs, een keer winnen is geweldig, maar twee keer winnen is fantastisch! Het publiek heeft duidelijk laten merken dat ze ons echt leuk vinden met 59% van de stemmen. Hier werken we al 20 jaar zo hard aan en hier zijn al onze mensen dagelijks mee bezig. Wij willen gewoon kinderen en hun familie gelukkig maken en blijkbaar lukt dat.” - Aldus Michael van Hoorne, CEO van Van Hoorne Studios.

De Publieksprijs voor Beste Familiemusical werd uitgereikt door Stefania Liverakakis, Presentatrice van Zapp Kids Top 20. Michael van Hoorne, CEO van Van Hoorne Studios, maakte een duidelijk statement in zijn speech na het in ontvangst nemen van de award. Hij benoemde hoe belangrijk het genre familiemusicals is voor alle producenten; kinderen zijn de theaterbezoekers van de toekomst. De speech werd ook wel dé speech van de avond genoemd.

Assepoester De Musical is nog tot en met juni 2023 te zien in de Nederlandse theaters. Daarna zal Van Hoorne Studios zijn sprookjestraditie voortzetten met Rapunzel De Musical, welke vanaf september te zien zal zijn in het theater.