Overzicht
10 april 2024

Van Hoorne Studios presenteert de gehele cast van Shrek de Musical en kondigt start van kaartverkoop aan

Op woensdagochtend 10 april presenteerde Van Hoorne Studios de gehele cast van Shrek de Musical bij UNESCO Wereld Erfgoed Fort bij Rijnauwen in Utrecht. Op de locatie, wat volledig omgetoverd was tot het moeras van Shrek, kwam de volledige cast voor het eerst bijeen. Daarbij werd ook de start van de kaartverkoop voor de musical aangekondigd, wat maakt dat het voor publiek vanaf nu mogelijk is om kaarten te kopen voor de musical.

Eerder werd al bekendgemaakt dat René van Kooten (Shrek), Linda Verstraten (Fiona), Qshans Thode (Ezel) en Darren van der Lek (Heer Farquaad) onderdeel zijn van de cast. Tijdens het evenement werd bekend dat de cast compleet gemaakt zal worden door: Annefleur van den Berg (Ensemble en o.a. Draak, Heks / US Fiona), Marisa van der Meer (Ensemble en o.a. Moeder Oger, Koekemannetje), Valerie van Krimpen (Ensemble en o.a. Moeder Oger, Koekemannetje), Sem van der Hijden (Ensemble en o.a. Vader Oger, Thelonius / US Shrek), Guus Boswinkel (Ensemble en o.a. Pinokkio, Ridder), Juliëtte van Tongeren (Ensemble en o.a. Tiener Fiona, Peter Pan), Boyd de laat (Ensemble en o.a. Big, Ridder), Maxime Karsten (Ensemble en o.a. Big / US Draak), Olivia Burleson (Ensemble en o.a. Roodkapje), Karlijn van der Linde (Ensemble en o.a. Lelijk eendje), Winter Twilt (Ensemble en o.a. Big), Isabelle Verhoeven (Dance Captain / Swing en o.a. Doornroosje), Joran Fokkens (Swing en o.a. Prins, Wachter), Bart Mijnster (US Heer Farquaad / US Shrek) en Bibi Stolze, Elin van der Hoeven, Elise-Lotte de Bree, Jill Kranenburg, Lauren Fuijkschot en Renske Marra in de rol van kleine Fiona. Dat maakt dat de cast bestaat uit 24 personen waarvan 6 kinderen.

De presentatie van de cast vierde Van Hoorne Studios groots. Zo was Fort bij Rijnauwen tot aan de hapjes en drankjes toe volledig gethematiseerd in stijl van Shrek en werd er een exclusieve preview gegeven in de vorm van een optreden door René van Kooten. 

"Dit evenement markeert een belangrijke mijlpaal in de reis van Shrek de Musical," aldus Michael van Hoorne, CEO van Van Hoorne Studios. "We zijn verheugd om onze getalenteerde cast nu bekend te maken en om een voorproefje te geven van wat het publiek kan verwachten van deze betoverende productie.”

Over Shrek de Musical

In Shrek De Musical wordt het verhaal uit de populaire DreamWorks animatiefilm naar het toneel gebracht. Het verhaal vertelt dat in een moeras ver weg van de bewoonde wereld Shrek woont, een oger die zijn rust waardeert. Zijn vredige leven wordt verstoord wanneer Heer Farquaad alle sprookjesfiguren uit zijn rijk verbant en ze rechtstreeks naar het moeras van Shrek stuurt. Vastbesloten om zijn moeras weer voor zichzelf te krijgen, gaat Shrek verhaal halen. Tegen zijn zin in wordt hij vergezeld door Ezel, die van alles blijkt te kunnen behalve zijn mond houden. Terwijl Shrek en Ezel op pad zijn, heeft Heer Farquaad zijn oog laten vallen op prinses Fiona. Zij zit gevangen in een toren bewaakt door een vuurspuwende draak. De twee sluiten een deal: Heer Farquaad geeft Shrek het moeras terug, als Shrek prinses Fiona voor hem gaat redden. Shrek, niet bepaald het type held, gaat akkoord en begint aan een avontuur vol humor en onverwachte wendingen, samen met de praatgrage Ezel…

Shrek de Musical zal vanaf september 2024 te zien zijn en reizen lans verschillende grote theaters Nederland en België. De première van de voorstelling zal plaatsvinden op 20 oktober 2024 in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam. Kaarten voor de voorstelling zijn vanaf nu te koop.