Hoe vermaak ik mijn kinderen binnenshuis?

18-03-2020

Nu de kinderen tot minimaal 6 april thuis zijn heeft dit ook gevolgen voor u als ouder.  Het zwembad of andere activiteiten voor kinderen buitenshuis zijn nu misschien ook geen optie, en het huiswerk houdt ze ook niet de hele dag bezig. Hoe ga ik mijn kinderen al die tijd vermaken? Gelukkig hebben we een aantal ideeën op een rijtje gezet om uw kinderen te vermaken. 

  • Filmmiddag
  • Verkleedpartij
  • Muziekavond
  • Voorleesmiddag

Haal het sprookje in huis met een film
Een lekker middagje films kijken? Nu een bezoek aan het theater niet meer mogelijk is, kan het theater wel naar de huiskamer komen. Zo zijn er verschillende voorstellingen beschikbaar op dvd. Jullie kunnen genieten van de avonturen van Fien en Teun of de sprookjes beleven van Roodkapje of bijvoorbeeld Hans en Grietje.

Verkleed jezelf als prinses
Met de verkleedset van Doornroosje of de kleine Zeemeermin zal de tijd ook voorbij vliegen. Voel je je een echte prinses of tover jezelf om in een prachtige Zeemeermin! Ook zijn er verschillende accessoires beschikbaar om de outfit nog completer te maken.

Dans en zing mee op de sprookjesliedjes
Een leuke activiteit voor kinderen is het luisteren van muziek. Zo kan uw kind meezingen met verschillende karaoke liedjes van bijvoorbeeld Pipo de Clown en andere musicals zoals: De Gelaarsde Kat, Rapunzel. Ook kan uw kind genieten van uren luisterplezier met een combinatie van verschillende sprookjes.

Laat je voorlezen door je ouders
Een ander idee om te doen met kinderen is voorlezen. Kinderen vinden het meestal heerlijk om te worden voorgelezen. Ga er even lekker samen voor zitten met de voorleesboeken van Van Hoorne. Er zijn verschillende boeken beschikbaar over de avonturen van Fien en Teun maar we hebben ook een moppenboekje van Titus en Fien.

Neem een kijkje in ons assortiment
Met het assortiment van Van Hoorne kan u natuurlijk ook inspiratie op doen voor een andere activiteit om uw kinderen te vermaken. Mocht u ook een goed idee hebben nodigen we u graag uit op onze website om de mogelijkheden te bekijken.