Van Hoorne Entertainment biedt kinderen drie maanden gratis muziekles aan

27-07-2017

Het familie-entertainment bedrijf Van Hoorne Entertainment biedt in samenwerking met de Graafstrooms Fanfare kinderen uit de voormalige gemeente Graafstroom gratis muziekles aan. Vanaf dit najaar mogen kinderen drie maanden lang kennismaken met muziek middels kleinschalige muzieklessen gegeven door docenten die verbonden zijn aan de Graafstrooms Fanfare.

Inspireren
Van Hoorne Entertainment, gespecialiseerd in het produceren van kindertheater en -televisie, heeft al lange tijd een goede band met de plaatselijke fanfare. Eerder faciliteerde het bedrijf de repetitielocatie en sponsorde het een concert met Ben Cramer als hoofdgast. “Muziek speelt in mijn leven een belangrijke rol. Ooit zat ik zelf bij deze fanfare en het inspireerde mij om iets met muziek te gaan doen. Ondertussen heb ik een prachtig entertainmentbedrijf en is muziek de basis voor bijna ieder product dat wij maken. Ik ben de fanfare altijd nog dankbaar voor de mooie tijd die ik daar heb gehad. Prachtig dat we nu als bedrijf iets terug kunnen doen”, aldus Michael van Hoorne, eigenaar van Van Hoorne Entertainment.

Gratis les
Het muzikale initiatief is duidelijk een samenwerking tussen het bedrijf en de vereniging, waarbij het inspireren van kinderen en het aanzetten tot het in contact komen met muziek een belangrijke rol spelen. De fanfare hoopt middels deze actie dat er veel nieuwe aanmeldingen binnenkomen voor het orkest dat in september 2017 90 jaar bestaat.

Kinderen krijgen dertien weken lang les van professionele muziekdocenten en tegen een kleine vergoeding is er een eigen instrument beschikbaar. De fanfare hoopt op vijftien tot twintig deelnemers in de eerste periode. “Bij succes kijken we zeker of we nog meer leerlingen in contact kunnen brengen met muziek. Zonder muziek is het leven maar saai en hoe eerder je de schoonheid ervan inziet, hoe rijker je leven”, vervolgt Michael van Hoorne zijn verhaal.

Aanmelden
Aanmelden voor de dertien muzieklessen kan via opleidingen@graafstroomsfanfare.nl of via de website van de Graafstrooms Fanfare: www.graafstroomsfanfare.nl. De eerste groep zal in september 2017 van start gaan.

Van Hoorne Entertainment biedt kinderen drie maanden gratis muziekles aan