Lang geleden… beleeft feestelijke première

05-02-2018

Op een feestelijke wijze is gisteren in de Leidse Schouwburg de familievoorstelling ‘Lang geleden…’ in première gegaan. Met deze spiksplinternieuwe productie brengt Van Hoorne Entertainment samen met Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum de Nederlandse geschiedenis op een unieke, muzikale manier naar het theater.

“We wilden ons als Van Hoorne Entertainment iets verbreden. We voelen dat geschiedenis steeds populairder wordt en voor een steeds breder publiek. Met ‘Lang geleden…’ hebben we, in samenwerking met Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum, een hele toegankelijke vorm gevonden en zo is geschiedenis alles behalve saai”, aldus producent Michael van Hoorne.

Na afloop van de voorstelling kreeg de cast een staande ovatie. Vooral de livemuziek én het educatieve element werd veelvuldig geprezen door het premièrepubliek. 

In het theateravontuur ‘Lang geleden…’ is het levensverhaal van Willem van Oranje te zien, vertelt door een gezelschap van enthousiaste, hedendaagse theatermakers. Ook komen de bezoekers oog in oog te staan met Hugo de Groot en Jacoba van Beieren. Sommige verhalen klinken bijna te sprookjesachtig om waar te zijn, maar ze zijn allemaal echt gebeurd! Met échte pure livemuziek, onvervalste humor en prachtige kostuums geniet jong én oud van onze vaderlandse geschiedenis.

Kinderboek ‘Lang geleden…’
In samenwerking met Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum presenteert Van Hoorne Entertainment de educatieve voorstelling ‘Lang geleden…’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Arend van Dam en Alex de Wolf. Het populaire boek, waarvan inmiddels ruim 200.000 exemplaren zijn verkocht, maakt de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis toegankelijk voor kinderen en is niet meer weg te denken uit het huidige basisonderwijs.

‘Lang geleden…’ is t/m 27 mei 2018 te zien in de Nederlandse theaters. Meer info over de voorstelling: www.VanHoorne.com/Langgeleden.