Cast Suske en Wiske De Musical ontvangt Leen Vandersteen tijdens repetitie!

13-10-2015

Het was dinsdag een bijzonder moment voor de castleden van de nieuwe familievoorstelling ‘Suske en Wiske De Musical – De Circusbaron. Leen Vandersteen, dochter van de bedenker van Suske en Wiske ,Willy Vandersteen, bracht een bezoek aan de cast die druk bezig is met de laatste repetities voor de première op zaterdag 24 oktober in Bergen op Zoom.

De elfkoppige cast had al eerder kennis gemaakt met de erfgename van Willy Vandersteen, maar nog niet eerder had zij de acteurs aan het werk gezien in decor. De pers was voor dit moment massaal afgereisd naar Etten-Leur waar de musical wordt gemonteerd. ‘Ik ben ongelofelijk onder de indruk van de voorstelling, de muziek, de choreografieën en de geweldig uitgevoerde personages’, vertelt Leen Vandersteen na een gedeelte van de voorstelling gezien te hebben. ‘Het is zo mooi als je het werk van je vader in een musical terug ziet komen 70 jaar nadat hij Suske en Wiske creëerde’ vertelt ze trots verder. ’Ik ben ontzettend blij met deze creatie welke Van Hoorne Entertainment heeft neergezet’.

In dit jubileum jaar van de striphelden zijn er diverse activiteiten met als hoogtepunt Suske en Wiske De Musical. De voorstelling is maar liefst meer dan 100 keer te zien in Nederland. Tussendoor gaat hij nog naar België waar de hoofdcast vervangen zal worden door een Vlaamse cast .

Naast Suske, Wiske, Tante Sidonia, Lambik en Jerom is er een grote rol weggelegd voor de Ringmeester die wordt gespeeld door musicalicoon Ben Cramer. Cramer speelde vele rollen in grote musicals en weet ook in deze voorstelling weer een uniek karakter neer te zetten. ‘Het is natuurlijk uniek als je met zo’n mooi product aan de slag mag, je ziet een strip tot leven komen. Ik kan niet wachten om publiek te ontvangen en het gelach in de zaal te horen’ aldus de zanger die in deze musical zingt over een clown, een onderwerp wat hem niet vreemd is. Cramer scoorde in de jaren 70 een enorme hit met het nummer ‘De Clown’.

Suske en Wiske De Musical is een productie van Van Hoorne Entertainment in samenwerking met WPG Uitgevers en Music Hall en reist tot en met april 2016 door Nederland en België. De voorstelling is geschikt voor de hele familie, van jong tot oud. Meer informatie www.SuskeenWiskeDeMusical

--

 

 

Cast Suske en Wiske De Musical ontvangt Leen Vandersteen tijdens repetitie!