Striphelden Suske en Wiske De Musical komen tot leven in familiemusical

25-10-2015

Zaterdag is de familievoorstelling ‘Suske en Wiske De Musical - De Circusbaron’ met veel succes in première gegaan in theater De Maagd in Bergen op Zoom onder toeziend oog van de familie Vandersteen. De familie en het publiek genoot zichtbaar van het spannende avontuur van de striphelden Suske en Wiske die samen met Tante Sidonia, Lambik en Jerom een spannend avontuur beleven in de wervelende wereld van het circus, vol list en bedrog.

De voorstelling is de 48e familiemusical die door Van Hoorne Entertainment wordt geproduceerd. ‘We hebben nu al zoveel voorstellingen mogen maken, maar deze is wel heel uniek. Als je met zulke grote karakters mag werken en bezig mag zijn met het cultureel erfgoed van de Lage landen, en het komt er dan zo uit te zien en de reacties zijn zo goed! Dan ben je als producent zo trots op alles en iedereen die aan dit product heeft meegewerkt. We kunnen met een gerust hart het land in’, aldus producent Michael van Hoorne.

Door het prachtige decor en het sterke spel van de acteurs komt er een strip tot leven op het toneel. Naast jong talent bestaat de cast uit een aantal doorgewinterde musicalacteurs, waaronderBen Cramer, die de rol van de sluwe ringmeester vertolkt. De voorstelling is een uitje voor de hele familie van jong tot oud. Een mix van avontuur spanning en vrolijkheid!

In theater De Maagd waren ook beide dochters van Willy Vandersteen aanwezig, de geestelijk vader van Suske en Wiske. Een trotse Leen Vandersteen bevestigd ‘Het is een prachtige voorstelling, het emotioneert me toch weer om het werk van mijn vader in deze vorm zo te zien. De cast doet het geweldig en ze doen recht aan de karakters’ .

Vanwege de 70-jarige verjaardag van striphelden Suske en Wiske tourt de familiemusical door Nederland en België met maar liefst 100 voorstellingen. Suske en Wiske De Musical is een productie van Van Hoorne Entertainment in samenwerking met het Belgische productiehuis Music Hall en WPG Uitgevers en reist tot en met april 2016 door Nederland en België. Meer informatie www.SuskeenWiskeDeMusical

 

Striphelden Suske en Wiske De Musical komen tot leven in familiemusical