Alle TV-producties

Het begon allemaal met een boertje en boerinnetje... Sinds 2014 is Van Hoorne Entertainment (VHE) actief op het gebied van televisie. Met de serie ‘Fien & Teun’ zette het productiebedrijf zijn eerste stap in de wereld achter de videocamera’s. Meer producties volgden al snel!   

Fien & Teun (2014 - heden) 

Het eigen populaire merk ‘Fien & Teun’ van VHE was de allereerste tv-productie ooit voor het bedrijf. Alle seizoenen zijn te zien op het YouTube-kanaal Van Hoorne Kids TV. 

In elke aflevering leren Fien en Teun, alsook de jonge kijkers vóór de tv, op een humorvolle, licht educatieve wijze over het Hollandse landleven, van de oorsprong van ons voedsel tot het verzorgen van dieren.   
 
LEES MEER OVER FIEN & TEUN 

Jul & Julia (2015 - 2017) 

In opdracht van Kinderpretpark Julianatoren produceerde VHE van 2015 tot en met 2017 de tv-serie ‘Jul & Julia’. Alle afleveringen zijn te vinden op het YouTube-kanaal van de Julianatoren.  

In elke tv-serie beleven de muizenvriendjes Jul en Julia een spannend avontuur dat in vijf afleveringen naar een ontknoping toewerkt. In totaal kent ‘Jul & Julia’ elf tv-reeksen met diverse thema’s, van ‘Het Grote Verjaardagsfeest’ en ‘In het Wilde Westen’ tot ‘De Verdwenen Piratenschat’ en ‘Het Torenspook’.  
 
Jul en Julia zijn de allerbeste muizenvriendjes. Jul woont in een hoge toren, midden in het bos, bij Kinderpretpark Julianatoren en Julia woont vlakbij in haar eigen klein roze huisje. Samen met de onhandige pretparkdirecteur Meneer Kaasgaaf en de lieve Mevrouw Suikerspin beleven ze dagelijks hele bijzondere avonturen op het pretpark én ver daarbuiten. Maar, als het boevenduo Bennie Dom en Ben Bang op een sluwe wijze probeert de baas van de Julianatoren te worden, dreigt alles mis te gaan.  
 
KIJK ONLINE NAAR JUL & JULIA 

Theaterkids (2015 - 2016) 

Het tv-programma 'Theaterkids', geproduceerd door VHE in 2015 en 2016, werd uitgezonden op de destijds zeer populaire tv-zender RTL Telekids. De presentatie lag in handen van het bekende Telekids-personage Keet!, oftewel Janouk Kelderman. 

In de twee seizoenen van Theaterkids (in totaal 17 afleveringen) neemt Janouk, samen met enkele nieuwsgierige kinderen, een kijkje voor én achter de schermen bij diverse Nederlandse familievoorstellingen. Zo ontdekken de kinderen, in de leeftijd van 6 tot 12 jaar, de bijzondere wereld van theater en entertainment. 

Op een vrolijke, licht educatieve wijze belicht Theaterkids diverse aspecten van het theatervak. Zo ontmoeten de kinderen de cast en crew van de voorstelling, spelen ze zelf een échte rol in de show, zien ze hoe decors gebouwd worden, ontdekken ze de belangrijke rol van het orkest, komen ze erachter hoe het is om acrobaat of choreograaf te zijn en nog veel meer.  

BEKIJK DE COMPILATIE VAN SEIZOEN 1 

Titus & Fien TV (2016 - heden) 

Door de alsmaar toenemende populariteit van het dolkomische, groene tovenaarsduo Titus en Fien in de diverse sprookjesmusicals van VHE ontstond in 2016 het idee voor een eigen onlineprogramma ‘Titus & Fien TV’. Alle uitzendingen zijn te vinden op het YouTube-kanaal Van Hoorne KIDS TV.  
 
Met Titus & Fien TV zorgt het dynamische duo voor urenlang online vermaak voor jong en oud, met zowel nieuwe als terugkerende items, waaronder de Moppen Minuut (of Mop van de Dag), de Kijkersvraag, Titus Tegeltjes, de Poppenkast, de Thuisopdracht en het Hoorspel.   
 
LEES MEER OVER TITUS & FIEN TV 

Kerst op Wonder School (2016) 

In samenwerking met Just Productions produceerde VHE in 2016 de tv-serie ‘Kerst op Wonder School’, een speciale kersteditie van het reguliere RTL Telekids-programma ‘Wonder School’. De achtdelige serie is te bewonderen op het YouTube-kanaal Van Hoorne KIDS TV.   
 
Verwonderaar Wardo Wonder en zijn assistent Wally het Wonderkonijn hebben een druk jaar achter de rug op de Wonder School en zijn toe aan een rustige kerstvakantie. Maar, dan staat er plotseling een bijzondere gast voor de deur. Het is... de Kerstman, en hij heeft hulp nodig! Kerst is dit jaar in groot gevaar. De Kerstman is zijn magische toverkracht kwijt en Wardo lijkt de enige te zijn die hem kan helpen. Kan Wardo, met zijn verbazingwekkende goocheltrucs, het Kerstfeest redden? 
 
KIJK ONLINE NAAR KERST OP WONDER SCHOOL  

Zoë & Silos (2017 - 2018) 

In opdracht van Koninklijke Burgers’ Zoo produceerde VHE in 2017 de jeugdserie ‘Zoë & Silos’, gevolgd door een reeks aan educatieve muziekvideo’s in 2018. Zowel de tv-serie als de videoclips zijn te zien op het YouTube-kanaal van Zoë & Silos. 
 
In elke aflevering van de tv-serie nemen Zoë en Silos de jonge kijker mee langs de meest bijzondere natuurontdekkingen in Burgers’ Zoo, maar ook komen diverse herkenbare persoonlijke perikelen voorbij.  
 
De avontuurlijke Zoë wil niets liever dan dierenverzorgster worden in de Arnhemse dierentuin. Met regelmaat bezoekt ze het park, waar ze op een dag Silos ziet. Deze stoere, dromerige jongen loopt stage bij Burgers’ Zoo en hoopt later als ranger in de voetsporen te treden van zijn vader, in de mangrove van Belize. Als hij weer eens in de pauze op zijn gitaar speelt, stapt Zoë op hem af om kenns te maken. Het is de start van een innige vriendschap. Als Silos dan de kans krijgt om op reis te gaan naar Belize, besluit Zoë hem te helpen. Samen ontdekken ze de ecosystemen van Burgers’ Zoo in een spannend avontuur vol raadsels en opdrachten. Maar, staat Silos’ moeder wel achter zijn keuze? Is stagiair en mededeelnemer Tom wel te vertrouwen? En, is er misschien meer dan alleen vriendschap tussen Zoë en Silos? 
 
Na het succes van de tiendelige tv-serie ontstond amper een jaar later het idee voor ‘Zoë & Silos: een Reis om de Wereld met de Dieren’. In tien muziekvideo's zingen Zoë en Silos over de bijzondere dieren uit de diverse parkdelen van Burgers’ Zoo: de Bush, Desert, Mangrove, Ocean, Park, Rimba en Safari.  
 
KIJK ONLINE NAAR ZOË & SILOS

Pipo de Clown (2017) 

Jonger, sneller en kleurrijker; in 2017 kreeg Pipo de Clown een nieuw jasje. Maar, zijn typische Pipo-humor en zijn altijd vrolijke lach liet VHE onveranderd in de volledig eigen productie ‘De Nieuwe Avonturen van Pipo’. De tiendelige tv-serie is te vinden op het YouTube-kanaal Van Hoorne KIDS TV.  
 
In elke aflevering neemt Pipo, samen met Mammaloe, Klukkluk en de Dikke Deur, de kinderen van nu mee op spannende avonturen door Nederland en laat hij menig (groot)ouder met weemoed terugdenken aan zijn of haar kindertijd. Gastrollen in de kinderserie zijn weggelegd voor onder meer Ben Cramer en Jochem van Gelder.  
 
Een verdronken stad, de grote wisseltruc, het zwarte schaap of een alleswetende raadselman. Sapperdeflap zeg! Elke dag weer beleeft Pipo een nieuw doldwaas avontuur. Samen met zijn lieve vrouw Mammaloe en de klunzige Klukkluk reist hij in zijn wiebelende Pipowagen door Nederland. Rijdend door de bossen, over de heide, langs een oud kasteel of naar een gezellig, pittoresk dorpje. Op zoek naar de prachtigste plekjes waar het dynamische drietal hun vrolijke, muzikale circusvoorstelling kan spelen. Maar, met de Dikke Deur in de buurt, is het altijd weer de vraag of dat ook zal lukken!   
 
KIJK ONLINE NAAR DE NIEUWE AVONTUREN VAN PIPO